Wonen in De Banier?

Centraal Wonen is voor mensen die het leuk vinden om samen met buren activiteiten te ondernemen. Daarnaast is het belangrijk dat je het niet erg vindt om een deel van je tijd in te zetten voor je vereniging. Om een goed beeld te krijgen van wat Centraal Wonen betekent en of het bij je past, hebben we een toelatingsprocedure opgesteld.

Het begint met een e-mail aan de leden- en aspirant-ledencommissie, de lal. De lal verzorgt regelmatig rondleidingen en vertelt je dan alles over wonen in de Banier. Ook ga je een aantal woningen bekijken.

Heb je daarna nog steeds interesse, en voldoe je aan de inkomenseis voor een sociale huurwoning, dan kun je inschrijven als wachtlijstlid. Je kunt je inschrijven voor woningen die maximaal één slaapkamer meer hebben dan het aantal bewoners.  Voor eenpersoonshuishoudens is dat dus een twee- of driekamerwoning. Ben je met zijn tweeën, dan kun je maximaal een vierkamerwoning huren. Kinderen die maar een deel van de tijd bij je wonen, tellen mee als bewoners.

Tijdens je integratie krijg je een contactpersoon die je altijd kunt bellen of mailen. Dan ga je kennismaken met de clusters. Zo leer jij de bewoners kennen de bewoners jou. Daarnaast kun je meedoen aan activiteiten. Je komt bijvoorbeeld een keer soep eten in Het Pandje, je bezoekt een vergadering, helpt mee met een tuinwerkdag of komt naar een filmavond. Informatie over de activiteiten vind je in ons infoblad De Leut, op onze Facebookpagina en je kunt je aanmelden voor het digitale prikbord.

Om in De Banier te kunnen komen wonen, moet je aansluiting hebben gevonden bij een cluster. Als een bepaald cluster je aanspreekt, kun je duidelijk maken dat je je wilt aansluiten. Het cluster beslist. Heb je alle clusters bezocht en heb je aansluiting gevonden dan ben je geïntegreerd. Dit geef je door aan je contactpersoon. Wacht hier niet te lang mee, want je komt nu hoger op de wachtlijst te staan en passeert dan de mensen die nog niet geïntegreerd zijn.

Komt er een woning vrij, ben je geïntegreerd en sta je bovenaan de wachtlijst dan word je benaderd om naar de woning te komen kijken. Als je aangeeft dat je hier wilt komen wonen, word je in een ledenvergadering voorgedragen. Je bent hierbij niet aanwezig. Je voordracht wordt besproken en er wordt over gestemd. Dat klinkt spannender kan het is, het komt vrijwel nooit voor dat het in dit stadium nog misgaat.