Woningtoewijzing & Inschrijven

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor op de wachtlijst!

TOEWIJZINGSPROCEDURE

Centraal Wonen is voor mensen die het leuk vinden om samen met buren activiteiten te ondernemen. Daarnaast is het belangrijk dat je het niet erg vindt om een deel van je tijd in te zetten voor je vereniging. Om een bewuste keuze te kunnen maken, hebben we een toewijzingsprocedure opgesteld.

Als je belangstelling hebt om hier te komen wonen is het de bedoeling dat je bij de clusters langsgaat. Daarnaast kun je meedoen aan activiteiten. Je komt bijvoorbeeld een keer soep eten in Het Pandje, je bezoekt een vergadering of komt naar een filmavond. Informatie over de activiteiten vind je in De Leut.

Om uiteindelijk in De Banier te kunnen komen wonen, moet je aansluiting hebben gevonden bij een cluster. Als een bepaald cluster je aanspreekt, kun je duidelijk maken dat je je eventueel wilt aansluiten. Het cluster beslist. Heb je alle clusters bezocht en heb je aansluiting bij een cluster gevonden dan ben je geïntegreerd.

Als je geïntegreerd bent, kom je hoger op de wachtlijst te staan. Je passeert dan de mensen die nog niet geïntegreerd zijn. Komt er een woning vrij, ben je geïntegreerd en sta je bovenaan de wachtlijst dan word je benaderd om naar de woning te komen kijken. Als je aangeeft dat je in deze woning wilt komen wonen, word je in een leden-vergadering voorgedragen als kandidaat voor de woning. Je bent hierbij niet aanwezig. Je voordracht wordt besproken en er wordt gestemd of je hier kunt komen wonen. Het is overigens nog niet voorgekomen dat mensen in dit stadium nog afvielen.

INSCHRIJVING

Als je belangstelling hebt voor De Banier kun je een afspraak maken om langs te komen. Een bewoner vertelt je dan meer over De Banier en geeft je een rondleiding. Vervolgens kun je je inschrijven. Vanaf het moment dat je bent ingeschreven kun je de clusters langsgaan en activiteiten bezoeken.

De persoon (iemand van de lal-commissie) die je inschrijft wordt je contactpersoon. Voor vragen kun je deze persoon altijd bellen of mailen. Als je bij een cluster langs wilt gaan, maak je een afspraak met de contactpersoon van dat cluster. De telefoonnummers van de contactpersonen van de clusters vind je in De Leut. Heb je alle clusters bezocht en aansluiting gevonden bij één van de clusters, geef dit dan door aan je contactpersoon. Je krijgt nu een nieuwe plek op de wachtlijst.

Als je geïnteresseerd bent in De Banier stuur dan een mail.

Ons adres:
Centraal Wonen De Banier
Banierstraat 2A
3032 PH ROTTERDAM